Äppelkaka

Baka baka liten kaka 🙂

Har så fina äpplen nu så jag måste ju använda dom. Så stora, söta och saftiga.

Det blev en äppelkaka som jag gjorde i en stor sockerkaksform, mums!

Tyvärr tog jag ur den ur ugnen lite för tidigt, men se smaken var det inget fel på 😋

Smarrig äppelkaka:

* 1 stort äpple (eller 2 vanliga)
* Lite pressad citron
* 150 - 200 gram smör, beroende på hur nyttig du är, jag tog 200 😁
* 3 ägg
* 1,5 dl socker
* 1 dl ljus sirap
* 2 tsk vaniljsocker
* 2 tsk bakpulver
* 1 krm salt
* 0,5 tsk kanel
* 3,5 dl vetemjöl

Garnering: lite socker och kanel

+ Sätt ugnen på 175 grader
+ Smält smöret o låt svalna.
+ Bröa en sockerkaksform. 
+ Skala o kärna ur äpplet/äpplena. Skär i klyftor o pressa över citron. Ställ åt sidan.
+ Vispa ägg, socker o vaniljsocker pösigt.
+ Rör i sirap och det smälta smöret. 
+ Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en annan bunke, rör sedan ner det i äggfluffet.
+ Häll i sockerkaksform och tryck ner äppelskivorna.
+ Pudra på lite kanel och socker.
+ Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Känn med sticka, för jag är lite osäker här, kanske det behövs 40 minuter? 🤔

Iallafall, god som den är eller med vaniljsås.
☕🥧

Nu slappar jag i soffan, trött och ont i halsen, dricker te med honung i för att försöka mota Olle i grind.
Och smaskar kaka ☺️


Kommentera här: